Eğitimler / Steam Eğitimi



 


Steam Eğitimi

STEAM EĞİTİMİ

STEAM eğitimi bilişsel gelişimi, girişimciliği ve ürün geliştirme becerilerini destekleyen bir eğitimdir. Bilimsel becerilerin temelinde üretme, girişim ve buluş yapabilmek vardır. Üretim özsaygıyı, özsaygı da özgüveni geliştirir.
• SCIENCE Bilim
• TECHNOLOGY Teknoloji
• ENGINEERING Mühendislik
• ART Sanat
• MATHEMATICS Matematik
STEAM eğitimi, yaratıcılığı besleyen ve destekleyen önemli yaklaşımlardan birisidir.
STEAM felsefesi; araştırarak, problem çözerek ve sorular sorarak öğrenen okul öncesi dönemi çocuklarının birer araştırmacı olarak doğduğunu savunmaktadır.

STEAM eğitim programı fen, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik konularının bütünleşmesinden oluşmaktadır. Fen, matematik, doğa olayları, günlük yaşam gibi birçok alanı destekleyen zengin uyaranlar çocukların soyut kavramları somutlaştırarak, kavramları anlamalarına ve yeni anlamlar oluşturmalarına olanak tanımaktadır. Bu nedenle, okulöncesi eğitimde, çocukların bilişsel, dil, toplumsal, duygusal ve sanatsal gelişimlerini destekleyen fen, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik etkinlikleri kullanılmaktadır. Okul öncesi eğitimi, çocukların eleştirel düşünebilmelerine, planlama yapabilmelerine, kendilerini ifade etmelerine izin verir. Ayrıca; sorgulama yapmalarına ve de oyun odaklı öğrenmelerine, çok büyük önem verir. Çocukların ilk deneyimlerini, aktif katılımcılık yoluyla öğrenmeyi destekleyecek oyun temelli öğrenme yaklaşımları; okul öncesi eğitiminde STEM uygulamaları için, uygun yollardandır.
Çocukların fen, teknoloji, mühendislik,sanat ve matematik gibi disiplinlerdeki temel bilgi düzeylerini artırarak, günlük yaşamlarında yaratıcı çözümler uygulamalarını sağlamaktır. Özet olarak bu eğitim modeli, öğrencilere erken yaşta eleştirel düşünme, yaratıcılık ve problem çözme yetileri aktararak, toplumun üretkenlik ve sorumluluk becerilerini artırmayı hedeflemektedir. STEAM, çocukların bu önemli alanlarda öğrendikleri ile sanat çalışmaları ve tasarım arasında bir bağ kurarak öğrenmelerine olanak tanıyor.