Eğitimler / Eğitimimiz



 


Eğitimimiz

Özgün Seçilmiş Eğitim Sistemi
Her çocuğun kendine özgü düşünme tarzı olduğunu, çocukların çevrelerini hem keşfederek, hem de gözlemleyerek öğrendiklerini biliyoruz. Bu nedenle programlarımız çocukların bireysel ilgi ve yeteneklerine göre düzenlenmektedir. Böylelikle çocuklar kendilerine daha çok güven duyacaklardır.
Bireysel farklılıkların dikkate alındığı eğitim programımız ile insana, doğaya ve doğadaki tüm canlılara saygılı, özgürce kendini ifade edebilen, yeni düşünceler üretebilen, araştıran, sorgulayan, sorumluluk bilincine sahip, problem çözme becerisi gelişmiş, ahlaki değerlere önem veren nitelikli bir eğitim hizmeti sunmaktır.
Bizler burada çocukların öğrenme süreçlerini özgüven ve mutlulukla yaşamaları için destekliyoruz. Bu sayede hiç bir şeyin zor olmadığını, istediklerinde başarabileceklerini göreceklerdir.
Çünkü biz, çocuklara ne yapacaklarını söylemiyoruz, gelişimlerine uygun yönlendirmelerle en uygun kararları alabileceklerini göstermeye çalışıyoruz.
Özgün Seçilmiş Eğitim Sistemimizle çocukta var olan potansiyeli açığa çıkarmak ve desteklemek amacımızdır. ÖSES(Özgün Seçilmiş Eğitim Sistemi) programı; çocuk odaklı, oyun merkezli, sanat destekli bir programdır.
ÖSES Programı; Sanatsever, Entelektüel, Çalışkan, İnceleyen, Lider, Mutlu, İletişim kurabilen, Şefkatli çocuklar yetiştirmek için planlanmıştır.
Ayrıca biz, “Seçilmiş Anaokulu” olarak çocukların “OYUN DOSTU” yuz. En önemli öğrenme aracı olan oyunu, çocukların kendilerini keşfetmesi, öğrenmesi ve iletişim becerilerini geliştirmesi doğrultusunda kullanıyoruz. Okulumuzda onların güvende, mutlu ve özgürce hareket edebilecekleri ortamlar sağlıyoruz.
ÖSES Programı; Müzik, Satranç, Jimnastik, Resim, Bale, Dans, Drama ve Kil Drama Eğitimleri ile desteklenir.
“Müzik Atölyesi” ile çocuklarımızın dil, ritim, hareket gelişimleri desteklenmekte, Orff yöntemi temelinde var olan potansiyellerini ortaya çıkarmak için her türlü olanak sağlanıyor.
“Sanat Atölyesi" ile çocuklarımızın zengin hayal dünyalarını sınırsız ifade edebilecekleri ortamlar ve malzemeler sunuluyor.
“Jimnastik ve Dans Atölyesi” ile çocuklarımıza oyun, hareket ve denge çalışmaları için, rahatça hareket edebildikleri, kendi yeteneklerinin farkına varabildikleri güvenli, fiziksel bir ortam hazırlanıyor.
“Drama ve Kil Drama Atölyesi” ile işlenen sanatlara ait materyaller ile uygulamalı yürütülmekte, öğrencilerimiz her dersin sonunda öğrendiklerini sergilemektedir
Oluşturulan öykülerden yola çıkarak canlandırılan oyunların sonunda işlenen konu kil yapımı ile sonuçlanmaktadır. Bu yöntem ile çocukların hayal gücünü çamurla birleştirmek amaçlamaktadır.

ÇOCUKlarımızın VAR OLAN POTANSİYELİni AÇIĞA ÇIKARMAK VE DESTEKLEMEK için çeşitli teknikler kullanmaktayız.