Yeteneğİnİ Keşfet / Drama - Zerafet - Kil



 


Drama - Zerafet - Kil

Drama, Kil Drama, Zarafet
              Drama, çocuğu geliştiren başlı başına bir eğitim alanıdır. Aynı zamanda yaratıcılığı destekleyen etkili bir yöntemdir. Drama çocuğun bir olayı, oyunu, yaşantıyı ya da herhangi bir temayı tiyatro tekniğinden yararlanarak, yaşayarak, canlandırmasını sağlayan ve eğitsel bir ortamda gerçekleşen eylemsel bir süreçtir. Aktif sanatla desteklediğimiz derslerimizde çocuklarımızın kukla, karagöz (gölge oyunu), pantomim sanatı ve doğaçlama teknikleri ile tanışmakta, sahne sanatlarını daha yakından tanımaktadır.
Kil; çocukların duygusal, fiziksel ve zihinsel gelişimini olumlu yönde etkileyen, onları rahatlatan, sanata yönelik temel eğitim açısından önemli bir yere sahip bir malzemedir. Kil drama; bir öyküyü, bir konuyu ya da bir temayı canlandırdıktan sonra onu kille var etmek üzerine yapılan bir atölye etkinliğidir.

               Zarafet derslerimizde amacımız “Başkalarına karşı saygılı ve ince davranma insan yaşamında en önemli davranış biçimidir” sözünden yola çıkarak, sakin, zarif, kibar, iletişimi kuvvetli, kendine güvenen, okul ve sosyal hayatlarında başarılı, çevreleriyle uyumlu ve mutlu bireyler yetiştirmektir. Amacımızı gerçekleştirmek için derslerimizi uygulamalı yapmaktayız.

                                                                                                                                                            Aliş Arkadaş
                                                                                                                                              Drama ve Aktif Sanat Lideri