Yeteneğİnİ Keşfet / Jimnastik



 


Jimnastik

Jimnastik


          Küçük yaşta spora jimnastikle başlayan çocuk ileride tüm spor dallarında başarılı olur. Jimnastik, sporun temelidir. Takım sporu olmadığı ve karşısında bir rakip olmadığı için çocuk sınırlarını zorlayarak başarıya ulaşır. Jimnastik sayesinde kas-kemik yapısı, bedensel koordinasyonu gelişir, esneklik kazanır, dayanıklılığı artar, iletişim becerisi kurma becerisi gelişir ve sosyalleşir. Vücut duruşu ile kendine olan güveni artar.
Jimnastik, gelişime yardımcı olan ve bilinçli yapılan hareketler topluluğudur. Jimnastikte oyun; çocuklara sporu sevdiren, davranışlarını kontrol ettiren, arkadaşlığı ve yardımlaşmayı öğreten, sakinleştiren, enerjilerini boşaltmalarına yardımcı olan etkinliklerdir. Jimnastik derslerimiz hareket, oyun ve denge çalışmalarını içermektedir. Çocuk bunlar sayesinde gelişir.
           Amacımız jimnastikçi yetiştirmek değil, çocukların yaşla beraber artan doğal gelişimlerine bilinçli bir şekilde yardımcı olmak, sporu sevdirmek, ileride hangi spor dalında başarılı olacaklarını tespit etmek ve sporun bir yaşam felsefesi olmasını sağlamaktır.
                                                                                                                                            GÜLCİHAN TÜRKCAN
                                                                                                                                            Jimnastik Öğretmeni
                                                                                                                                                Milli Jimnastikçi