Öğretmenlerİmİz / Kadromuz



class="attachment-saratov_154x154 size-saratov_154x154 wp-post-image" alt="" srcset="resimler/sema-hoca.jpg 154w, http://d.commonsupport.com/saratov/wp-content/uploads/2017/06/teacher-1-150x150.jpg 150w, http://d.commonsupport.com/saratov/wp-content/uploads/2017/06/teacher-1-80x80.jpg 80w" sizes="(max-width: 154px) 100vw, 154px" />

Gülcihan TÜRKCAN

Jimnastik

Jimnastik

GÜLCİHAN TÜRKCAN                                                                           Cimnastikci-Hakem-Antrenör

 

Cimnastikçi bir ailenin çocuğu olarak, 5 yaşında cimnastikle tanıştı. Aletli Cimnastik çalışmalarına devam etti ve okullar arası yarışmalara katılarak cimnastikçi oldu. Hakemlik ve antrenörlük belgeleri aldı, belli bir süre hakemlik ve antrenörlük yaptı.

Türkiye’de ilk çocuk cimnastik salonu ailesi tarafından açıldı ve burada öğretmenlik yaptı.  Çocuk cimnastiği konusundaki ilk deneyimlerini 1978-83 yılları arasında bu spor merkezinde kazandı. Spor merkezine devam ederken, bazı anaokulları ve kolejlerde çocuklara cimnastik eğitimi verdi.    1995 yılına kadar spor merkezi ve okullardaki çalışmalarını birlikte yürüttü. Daha sonra tamamen okulöncesi eğitim kurumlarına yöneldi ve çalışmalarına halen okulöncesinde devam etmektedir.

Okulöncesi spor eğitiminde; çocuklarla etkili iletişim kurmak, sevgiyle yaklaşmak ve motivasyon çok önemlidir. Çocuklar bir hareketi yapmayı başardıklarında, diğer hareketleri daha kolay yapmakta ve mutlu olmaktadırlar. Derslerde her çocuğun bireysel farklılıklarına uygun hareket programı uygulamaktadır. Bu programla da, çocuklara sporu sevdirmek ve gelecekte daha kaliteli bir yaşam için sporu benimsetmeyi amaçlamaktadır. “Her bir çocuk benim için yeni bir harekettir” der, öğretmenimiz vee işini büyük bir sevgi ve heyecanla yapar.