Öğretmenlerİmİz / Kadromuz



class="attachment-saratov_154x154 size-saratov_154x154 wp-post-image" alt="" srcset="resimler/sema-hoca.jpg 154w, http://d.commonsupport.com/saratov/wp-content/uploads/2017/06/teacher-1-150x150.jpg 150w, http://d.commonsupport.com/saratov/wp-content/uploads/2017/06/teacher-1-80x80.jpg 80w" sizes="(max-width: 154px) 100vw, 154px" />

Nuran KARAYEL

Müzik

Müzik

NURAN KARAYEL

Müzik Eğitimcisi,  Güzel Sanatlar Eğitimi Uzmanı                    

         1973 yılında G.E. E. Müzik Bölümü’nü bitirdi. 1987 yılında aynı bölümde lisans tamamladı. Ankara Kayaş Ortaokulu, Kurtuluş Lisesi’ nde müzik öğretmeni olarak çalıştı. 1988 yılında A. Ü. Güzel Sanatlar Bölümü’ne Müzik Öğretim Görevlisi olarak girdi. A.Ü. Hukuk Fakültesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi, Dikimevi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne sanatları Fak. Erken Müzik Eğitimi Birimi ve H.Ü. Eğitim Bilimleri Fakültesi’nde müzik dersleri verdi. 1993-1995 yılları arasında A.Ü. Eğitim Bilimleri Fakültesi, Eğitim Programları ve Öğretim  ( Güzel Sanatlar Eğitimi) Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisans yaptı. “Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında Müzik Etkinliklerinin Değerlendirilmesi “ konulu teziyle  “Bilim Uzmanı”  unvanını aldı. Ankara Üniversitesi’ndeki görevinden 2003 yılında emekli oldu.

          Okul Öncesi Müzik Eğitimi’nde uzmanlaştı. Yüksek Lisans Tez uygulamaları için gittiği LİZ TEYZE ANAOKULU’da Lisolette Sey’in rehberliğinde okul öncesi müzik etkinlikleri ve ORFF SCHULWERK’le tanıştı. Küçük çocukların müzik eğitimine ilgisi arttı ve çocuk müzik eğitiminde yoğunlaşmaya karar verdi. DRAMA eğitimi aldı ve Müzik-Drama ilişkisinin önemini fark etti.

          1993 yılından sonra üniversitedeki görevinin yanı sıra okul öncesi eğitim kurumlarında müzik ve drama dersleri vermeye başladı. Okul öncesi eğitimle ilgili birçok seminer ve kurslara katıldı. Bunlardan bazıları: “ Okul Öncesi Eğitimde Orff Pedagojisi Temelinde Müzik, Hareket ve Dans”, “Beden Perküsyonu”, “Uluslarası ORFF SCHULWERK Atölye Çalışması”,“Estetik Çalışmalar Aracılığı ile Yaratıcılığın Geliştirilmesi”, “ Orff Öğretisi Temelinde Müzik ve Dans”, “ Uluslararası, Eğitimde Drama” , “Müze ve Eğitim”, “ Çocuklar İçin Felsefe ’Metin Çözümleme ve Anlama Aktiviteleri’”, “Okul Öncesi Eğitimde Öğrenme ve Öğretme Teknikleri”, “Erken Çocukluk Sanat Eğitimi’nde Bir Yaklaşım: Sanat Eleştirisi”, v.b.

   1990- 92 yıllarında Hacettepe Üniversitesi’nde Özel Öğrenci Statüsünde “ Eğitimde Program Geliştirme, Sanat Psikolojisi, Sanat Felsefesi, Estetik, Sanat Ontolojisi dersleri aldı. Bu dersler onun sanat ve eğitim anlayışını geliştirdi.

           1993’den itibaren Ziraat Bankası Anaokulu, Kalkınma Bankası Anaokulu, Sosyal Güvenlik Kurumu Anaokulu, Şekerbank Anaokulu, Karayolları Anaokulu,  Arı Koleji, Başbakanlık Çocukevi, TCDD Anaokulu’nda müzik dersleri verdi.

 Halen, SEÇİLMİŞ ANAOKULU'nda müzik derslerine girmekte, Ankara Başkent Oda Orkestrası’nda keman çalmaktadır.